WIJNGAARDS GELEIJNS
COACHING & CONSULTANCY

HET TALENTENPASPOORT

Wijngaards/Geleijns Coaching & Consultancy biedt jou de mogelijkheid aan tot het maken van het Talentenpaspoort. Het Talentenpaspoort is een unieke en wetenschappelijk onderbouwde tool om jouw werkelijke talenten te ontdekken. Je kan als persoon je individuele Talentenpaspoort maken en je kan als team je Team-Talentenpaspoort maken. De meeste online vragenlijsten meten je competenties, niet je talenten. Competenties geven aan, hoe goed je iets kan. Wanneer je competenties meet krijg je echter alleen een momentopname d.w.z. ” Waar sta ik nu?”.

Jouw Talentenpaspoort zegt je niet waar je nu staat, maar wel waar je potentieel ligt. De bouwstenen van je potentieel zijn je drijfveren, passies en denkstijlen. Samen vormen ze je talenten.

Omdat talenten op zo’n gewone, natuurlijke manier deel uitmaken van wie we zijn, zien we dikwijls onze eigen talenten niet (meer). Alleen het bewustzijn van onze natuurlijke kenmerken stelt ons in staat onszelf te overstijgen. Dit noemen we zelfmanagement.

Until you make the unconscious conscious, it will direct your life, and you will call it fate.  Carl Jung

Daarom vinden we bij [CHIC]ARD ook dat iedereen recht heeft op zijn eigen Talentenpaspoort!

ZINGEVING

Ieder van ons streeft ernaar zichzelf te realiseren. Zelfs wanneer het einddoel van onze zelfrealistie wellicht nooit bereikbaar is , is het voldoende dat je merkt dat je vooruitgang boekt in je zelfrealisatie om je gelukkig te voelen.

Je WERKelijke talenten zijn jouw natuurlijke kenmerken. Doordat je talenten zo sterk deel uitmaken van wie je bent , sta je er niet (meer) bij stil. Daarom zijn we ons ook niet steeds bewust van onze talenten. Het Talentenpaspoort geeft je een helder inzicht in je talenten. Als je werkt en leeft in lijn met je talenten dan zal je deze activiteiten als zinvol ervaren. Deze activiteiten helpen je immers jezelf te realiseren en maken je dus gelukkig.

STUDIEKEUZE

Door een studie ontwikkel je voornamelijk je competentie (kennis en vaardigheden) in een bepaald vakgebied. Wanneer je competent bent (lees ‘goed bent’) in een activiteit die bedrijven nodig hebben, dan is men bereid jou daar een loon voor te betalen.

Maar het is niet omdat je iets goed kan dat het je ook voldoening schenkt. In het Engels zegt men dat ‘succes’ niet gelijk is aan ‘fulfilment’. Alleen wanneer je competentie gebruik maakt van je werkelijke talenten, zal je bij het werken met deze competentie merken dat dit jou energie geeft en gemakkelijk afgaat.

Bij het maken van een studiekeuze hechten jongeren (en hun ouders) wellicht teveel aandacht aan de marktwaarde van het diploma. Terwijl de hamvraag is: is er een goede match tussen de competenties die ik met deze studie ga verwerven en mijn werkelijke talenten? En is er een goede match tussen de jobs die je met zo’n diploma kan uitoefenen en mijn werkelijke talenten?

De aandacht voor de match met je werkelijke talenten mag je natuurlijk niet blind maken voor andere belangrijke factoren, zoals het vereiste fysieke en/of intellectuele vermogen (IQ). Maar één ding is zeker. Wanneer je een keuze maakt die in lijn ligt met je werkelijke talenten, zal je het beste uit jezelf halen. Er zijn talloze voorbeelden van jongeren die met minder intellectuele vermogens meer resultaat behalen, doordat ze een passende studiekeuze hebben gemaakt.

Na afloop van elk assessmenttraject ontvang je van ons het Talentenpaspoort per individu en eventueel per team, waarin alle analyses uitgewerkt zijn, een verslag dat maar voor één uitleg vatbaar is!

Een los Talentenpaspoort kost je €95,- inclusief btw, dit is inclusief voor- en nabespreking. In combinatie met een coachtraject zijn aangepaste prijzen van toepassing, informeer snel naar de mogelijkheden.

Laten we kennismaken! 06-33742632