MENTAL COACHING

Zoals de naam al doet vermoeden is Mental Coaching erop gericht om je mentaal te coachen. Maar wat houdt dit precies in? In principe houdt Mental Coaching in dat de coach je helpt om regie te krijgen over je leven. Dit klinkt natuurlijk heel vaag, want je hebt toch altijd de regie over je leven? Dat zou je denken, maar dat is lang niet altijd het geval. Heel onbewust worden veel mensen namelijk geleefd. Ongemerkt kun je in een patroon belanden, zijn we onzeker over bepaalde dingen, of bereik je de dingen maar niet waarvan je weet dat je ze in je hebt.

Misschien heb je wel een baan die totaal niet bij je past. Maar je komt er niet uit, omdat je geld moet verdienen en je durft ook niet zomaar iets anders te zoeken. Of je zit in een relatie waar je eigenlijk niet in wilt zitten. Eigenlijk ben je niet gelukkig. Maar je durft zelf niet de knoop door te hakken, omdat je bang bent dat je eenzaam wordt. Je studie wilt maar niet vlotten, om je blijft steken op het presenteren van je scriptie.

Natuurlijk zijn veel activiteiten noodzakelijk. Misschien is je baan wel erg leuk, maar kijk je er bijvoorbeeld op een verkeerde manier tegenaan. Misschien blijf je wel altijd in een negatief patroon hangen, terwijl je er ook positiever naar zou kunnen kijken.

Heb je onvrede met iets uit je leven? Kom je er echt niet uit en heb je al veel geprobeerd? Het is dan belangrijk om sowieso niet koppig te zijn. Men zegt wel eens: die persoon gaat aan koppigheid ten onder. Soms moet je gewoon accepteren dat je het niet zelf redt. Dit is de eerste stap naar een gelukkig leven. Zolang je niet met je problemen aan de gang gaat, dan zullen deze problemen er altijd blijven. Natuurlijk wil je dan eerst weten wat wij als Mental coach voor je kunnen betekenen.

Wat doen we in een coachtraject?

Wij leren je je eigen denken meer te begrijpen. Veel mensen die leven zijn niet bewust waarom ze bepaalde handelingen doen. Dit komt omdat mensen makkelijk programmeerbaar zijn. Dat is ook een van de redenen waarom mensen in situaties zitten waar ze niet gelukkig van worden. Bijvoorbeeld hun sportvereniging, werk, relatie of studie.

Ze beseffen niet dat het ook anders kan. Dat je je eigen leven kunt regisseren en dat je niet per se de acteur moet zijn in een voorgeschreven scenario. Een Mental coach kan je die zaken laten inzien. Maar hoe doet een Mental coach dit dan? Vraag je je ongetwijfeld af. De Mental coach probeert je bewust te maken van je mentale systeem. Dit systeem is voorzien van meerdere onderdelen:

Gedachten onder controle

Een van die onderdelen is het denken. Elk mens heeft natuurlijk gedachtes. Deze sudderen altijd door je hoofd. Sommige mensen laten zich niet door deze gedachtes beheersen, terwijl er ook mensen zijn die er helemaal gek van worden. Ze kunnen daar bijvoorbeeld slecht door slapen en dergelijke. Daarom is het van belang dat je je gedachten altijd onder controle houdt. Je wilt natuurlijk niet dat de negatieve gedachtes jou gaan overnemen.

Dit kan er namelijk voor zorgen dat je erg ongelukkig wordt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een persoon bent die vaak in doemscenario’s denkt. Een Mental coach kan je hier dan mee helpen.

Bewustzijn vergroten

Ook kunnen we als Mental coach je helpen om je alert te maken van je bewustzijn. Wie ben ik als mens? Hoe sta ik ervoor in het leven? Wat is mijn levensvisie? Ben je bewust van je eigen ik? Op welke momenten lukken dingen me niet? Het is zeer belangrijk om bekend te zijn met je eigen bewustzijn. Waar de Mental coach je allemaal mee kan helpen, is afhankelijk van meerdere factoren.

Laten we kennis maken; 06-33742632